Dyrene på gården

Her på gården har vi fire hester, en hund, to katter, fem ender og to kaniner.

Ask Elling

Fjording vallak født i 2016. Ask en ung herremann med stor personlighet. Han er veldig glad i folk, men kan være litt uforsiktig i forhold til størrelsesforholdene hest-menneske. Han liker godt å møte nye mennesker og vil gjerne utforske hvor grensene til den enkelte går. Han er under opptrening til å bli en fremtidig allsidig gårds- og sportshest.

Lilja

Fjording hoppe født i 2012. Lilja er en energisk og uttrykksfull ponni. Hun er genuint interessert i å kommunisere med menneskene hun møter og hun er glad i å få nye utfordringer med ulike typer hesteassisterte intervensjoner.

Svarta

Norsk Dølahest født i 2005. Svarta er en stødig, rolige og sindig dame så lenge hun er i sine trygge omgivelser på gården. Hun har tidligerestarter i konkurranser i dressur- og presisjonskjøring, og har nå inntatt en roligere tilværelse som terapihest her på gården.

Sir Biscon Filip

20 år gammel shetlandsponni som vet hva han vil. Han liker godt oppgaver som å trekke vogn og bli med på turer. Han setter ikke pris på å ha noe særlig tyngde på ryggen, men de minste barna kan gjerne bli med på hesteryggen hans. Han blir litt usikker i noen situasjoner der barn og ukjente skal håndtere han, vi holder fortsatt på å utforske hva dette handler om.

Maika

Maika Dverg pincher født i 2015. Maika tror hun er sjefen på gården, selv det egentlig er eldste katten. Maika er veldig glad i barn, å gå på tur så lenge det ikke er for kaldt og tar gjerne på seg oppdrag som trekkhund med sine 5 kilo i selen.

Klöri

Gårdskatten uten hale født i 2015. Klöri ble påkjørt i 2019, heldigvis gikk det veldig bra, men han mistet halen. Han er bestevenn med Maika og den virkelige sjefen på gården.

Moskusanden Lilla

Lilla er en stor and som vet hvordan det er å være litt annerledes. Rent fysisk så har han ikke svømmehud mellom føttene som andre ender har og han har en vinge som stikker ut i siden. På tross av dette så gjør han sine ande ting og har et ganske normalt liv. Men i blant går det ned en rullgardin i hodet på Lilla, da trenger han ofte et bad eller litt omsorg for å få tankene på riktig plass igjen.

Dolly 2 år gammel moskusand. Når ting blir for vanskelig tar hun vingene fatt og flyr seg en tur. Vi skulle nok alle ønske at vi hadde vinger som Dolly og kunne fly avsted litt når ting oppleves vanskelig.. I perioder legger Dolly egg, og plutselig fikk vi 15 andunger til salgs. I mellomtiden koser vi oss med de søte små.

Mori er vår lille katt som er svart som natten. Han er så vidt begynt å være ute, og har det travelt med å fange mus og hilse på alle besøkene på gården. Bilde kommer

Hetti, Netti og Letti er våre tre andunger. Dvs de er blitt ungdommer, ganske flinke til å fly og gjøre sine egne greier.

Snipp og Snapp er to kaniner som sto på døra her en kveld. Eieren hadde ingen interesse av de lenger og de trengte et nytt hjem på dagen. De har fått bolig i gamlestallen, men får bo inne i de kaldeste periodene. De setter tydeligvis pris på plassen der ute, men kulden er det værre med. De er veldig søte og ganske tamme, men vi forsøker å gi de masse gode opplevelser med at mennesker kommer med godis og kos og håper de skal bli enda mer fortrolige med mennesker.