Dyrene på gården

Her på gården har vi fire hester, en hund, to katter, fem ender og to kaniner.

Ask Elling

Fjording vallak født i 2016. Ask en ung herremann med stor personlighet. Han er veldig glad i folk, men kan være litt uforsiktig i forhold til størrelsesforholdene hest-menneske. På tross av sin unge alder er Ask den hesten mange føler seg tryggest på fra hesteryggen eller foran vogna.

Lilja

Fjording hoppe født i 2012. Lilja er en energisk og uttrykksfull ponni. Hun er genuint interessert i å kommunisere med menneskene hun møter og hun er glad i å få nye utfordringer med ulike typer hesteassisterte intervensjoner.

Svarta

Norsk Dølahest født i 2005. Svarta er en stødig, rolige og sindig dame så lenge hun er i sine trygge omgivelser på gården. Hun har tidligerestarter i konkurranser i dressur- og presisjonskjøring, og har nå inntatt en roligere tilværelse som terapihest her på gården.

Sir Biscon Filip

20 år gammel shetlandsponni som vet hva han vil. Han liker godt oppgaver som å trekke vogn og bli med på turer. Han setter ikke pris på å ha noe særlig tyngde på ryggen, men de minste barna kan gjerne bli med på hesteryggen hans. Han blir litt usikker i noen situasjoner der barn og ukjente skal håndtere han, vi holder fortsatt på å utforske hva dette handler om.

Klöri

Gårdskatten uten hale født i 2015. Hans interesser er kos og fange mus.

Moskusanden Lilla

Lilla er en stor and som vet hvordan det er å være litt annerledes. Rent fysisk så har han ikke svømmehud mellom føttene som andre ender har og han har en vinge som stikker ut i siden. På tross av dette så gjør han sine ande ting og har et ganske normalt liv. Men i blant går det ned en rullgardin i hodet på Lilla, da trenger han ofte et bad eller litt omsorg for å få tankene på riktig plass igjen.

Dolly 2 år gammel moskusand. Når ting blir for vanskelig tar hun vingene fatt og flyr seg en tur. Vi skulle nok alle ønske at vi hadde vinger som Dolly og kunne fly avsted litt når ting oppleves vanskelig.. I perioder legger Dolly egg, Dolly har vist seg å ikke være noen god mor, så nå skal hun ikke ha flere barn.

Calona og Pipip er andungene her på gården, de vokser nå opp og er hormonelle ungdommer.

Hønene våre Tipp, Topp og Emma er de nyeste medlemmene av gården. Sammen med Dolly sørger de for at vi er selvberget med egg på gården.

Snipp og Snapp er to kaniner som sto på døra her en kveld. Søte og veldig glade i løvetann 🙂