Livet på gården

Her på gården har vi fem hester, tre høner, en katt, tre ender og to kaniner.

Ask Elling

Fjording vallak født i 2016. Ask en ung herremann med stor personlighet. Han er veldig glad i folk, men kan være litt uforsiktig i forhold til størrelsesforholdene hest-menneske. På tross av sin unge alder er Ask den hesten mange føler seg tryggest på fra hesteryggen eller foran vogna.

Lilja

Fjording hoppe født i 2012. Lilja er en energisk og uttrykksfull ponni. Hun er genuint interessert i å kommunisere med menneskene hun møter og hun er glad i å få nye utfordringer med ulike typer hesteassisterte intervensjoner.

Svarta

Norsk Dølahest født i 2005. Svarta er en stødig, rolige og sindig dame så lenge hun er i sine trygge omgivelser på gården. Hun har tidligerestarter i konkurranser i dressur- og presisjonskjøring, og har nå inntatt en roligere tilværelse som terapihest her på gården.

Sir Biscon Filip

20 år gammel shetlandsponni som vet hva han vil. Han liker godt oppgaver som å trekke vogn og bli med på turer. Han setter ikke pris på å ha noe særlig tyngde på ryggen, men de minste barna kan gjerne bli med på hesteryggen hans.

Klöri

Gårdskatten uten hale, født i 2015. Hans interesser er kos og fange mus.

Moskusanden Lilla

Lilla er en stor and som vet hvordan det er å være litt annerledes. Rent fysisk så har han ikke svømmehud mellom føttene som andre ender har og han har en vinge som stikker ut i siden. På tross av dette så gjør han sine ande ting og har et ganske normalt liv. Men i blant går det ned en rullgardin i hodet på Lilla, da trenger han ofte et bad eller litt omsorg for å få tankene på riktig plass igjen.

Iris er vårt nyeste tilskudd i flokken. Hun er en et år gammel Amerikansk miniatyrhest. Vi håper Iris vokser seg til å bli en trygg og god terapihest som kan bli med oss på hjemmebesøk til mennesker som ikke er i form til å komme til gården.

Pipip (Moskusand) og Calona (Dansk landand), hønnene våre Tipp, Topp og Emma og kaninene våre Snipp og Snapp burde selvfølgelig også fått eget bilde og presentasjon. De har alle sine personligheter og særegenheter og bidrar til mye liv her på gården.